Geschiedenis

Lang, lang geleden heeft Peter Meurders op de Holland Amerika lijn gevaren en daar voor het eerst ijssculpturen gezien. Na een carrière als bakker en kok in het leger, heeft hij in 1992 de stoute schoenen aangetrokken en is voor zichzelf begonnen. Icecarving.nl was geboren. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een prestigieuze organisatie in de Benelux.

Sander Hurkens heeft, na vele jaren voor Peter gewerkt te hebben, alle fijne kneepjes van het vak kunnen leren en het stokje samen met compagnon Pim Geradts over mogen nemen. Inmiddels staan Sander en Pim nu alweer geruime tijd aan het roer en wordt er met veel plezier aan de mooiste ijssculpturen gewerkt. In de drukke wintermaanden helpt een team van vakkundige ZZP’ers hen uit in het productieproces van de verschillende ijssculpturen.

Visie

Wij houden van onze planeet, mooie verschijningen en bijzondere ervaringen.
Laat dit nou allemaal samenkomen in Icecarving.nl. Met natuurlijk materiaal en bevroren water worden prachtige creaties neergezet waar nog lang over nagepraat wordt. IJs prikkelt nieuwsgierigheid, waardoor het een zeer grote impact achterlaat. Ideaal wanneer een product gepromoot moet worden, maar ook om een buffet mee aan te kleden.

Dit alles doen wij, terwijl we onze impact op de natuur zo laag mogelijk proberen te houden. Dit doen we o.a. door het verpakkingsmateriaal te recyclen, onze leveranciers zorgvuldig uit te kiezen en gebruik te maken van wind en zonne-energie. Reststukken ijs worden hergebruikt en gesmolten sculpturen keren in de meeste gevallen terug in het grondwater.

Sander Hurkens

Mijn streven in alles wat ik doe is vrijheid. Of ik nu op de mountainbike in de natuur ben of aan het werk in het atelier. Tijdens het beeldhouwen vind ik die vrijheid in het creëren, het maken van iets wat er van te voren nog niet was.

Gaat dit altijd vanzelf?

Zeker niet, maar ieder overwonnen obstakel heeft me verder gebracht. Het grootste deel van het geluk zit hem in het proces, maar het uiteindelijke resultaat kunnen delen met anderen is het allermooiste. IJs is voor mij verreweg het meest fascinerende materiaal om mee te werken. Het tijdelijk vastleggen van een vorm in water, ermee te kunnen bouwen om daarna weer terug te laten vloeien naar de natuur is gewoon enorm bijzonder.

Pim Geradts

Tijdens mijn tijd in de horeca kwam ik in aanraking met ijs, ijsblokjes in dit geval.
Op zoek naar meer vrijheid en de mogelijkheid tot het ontwikkelen van mijn eigen ideeën, ben ik een ijsblokjes fabriek en bezorgdienst begonnen. Al snel leerde ik Sander kennen en ik stond verbaasd van de mooiste ijssculpturen in kraakhelder ijs. Toen de kans zich voordeed om samen met Sander het bedrijf over te nemen, hebben we dat met beide handen aangegrepen. Het werken met ijssculpturen brengt naast mijn zakelijke kant ook mijn creatieve kant naar boven. Het geeft een goed gevoel ijssculpturen te creëren en hiermee mensen te fascineren.

Pim en Sander